2020 egy váratlan kanyarokkal, lejtmenetekkel és 180 fokos fordulókkal teli hullámvasút volt, egyben azonban nagyon fontos év is a belső kommunikáció szempontjából: ez volt az az esztendő, ami mindenki számára jól érzékelhetően megmutatta a különbséget a tudatos, jól szervezett munkahelyi (krízis)kommunikáció és az ad-hoc kapkodás közt.

Ezt egyébként jól tükrözi az is, mely cikkek voltak a legolvasottabbak 2020-ban a Komm365 blogon. Az általános, bevezető jellegű cikkek, mint pl. a “Mi a belső kommunikáció, és miért érdemes jobban odafigyelni rá?” – ami egyben a legelső blogos írásom is volt – évek távlatából is töretlen népszerűségnek örvendenek, de sokan olvastatok arról is, hogyan lehet a belső kommunikációban munkavállalókat “profilozni“, milyen társasjátékokkal érdemes fejleszteni a vezetők kommunikációs készségeit, de nem meglepő módon a kríziskommunikációs gyorstippek cikkem is elég olvasott volt a köreitekben, főleg a világjárvány kezdeti napjaiban.

Íme a TOP10-es lista, illetve a megtekintések száma 2020-ban:

  1. Mi a belső kommunikáció, és miért érdemes jobban odafigyelni rá? | 1,188 megtekintés
  2. A sikeres munkahelyi kommunikáció csak egyetlen kérdésen múlik… | 823 megtekintés
  3. Profilozás a belső kommunikációban – az FBI trükkjei | 784 megtekintés
  4. Koronavírus: kríziskommunikációs gyorstippek a munkahelyre | 614 megtekintés
  5. Klasszikus kommunikációs csatornák a munkahelyen | 320 megtekintés
  6. Tanuljunk belső kommunikációt #01: blogok | 314 megtekintés
  7. Kommunikációs tippek (és társasjátékok) vezetőknek | 192 megtekintés
  8. 5 meghatározó belső kommunikációs trend 2020-ra | 177 megtekintés
  9. Hol a határ a belső és a külső kommunikáció közt? | 153 megtekintés
  10. 5 belső kommunikációs trend, ami 2019-ben is velünk marad | 140 megtekintés

Köszönöm szépen mindenkinek, aki 2020-ban (is) velem tartott a blogon és akár csak egyetlen cikk elolvasásával is hozzájárult a fenti számokhoz. Számomra nagyon hasznosak ezek a visszatekintések: ilyenkor látszik az, hogy milyen témák, milyen stílusú cikkek érdekelnek Titeket igazán, mik bizonyulnak időtálló tartalomnak, és melyek azok a cikkek, amik nem egészen az elképzeléseim szerint teljesítenek, viszont sok tanulsággal szolgálnak a jövőre nézve. Külön köszönet azoknak, akik egy-egy bátorító kommenttel, egy ötlettel vagy akár egy vendégcikkel hozzájárultak a Komm365 fejlődéséhez – nélkületek biztos nem lett volna ilyen színes a 2020-as cikk felhozatal!

Sok sikert és kitartást mindenkinek a 2021-es évhez; nem biztos, hogy sokkal könnyebb lesz, mint 2020 volt, de én nagyon bízok abban, hogy az elmúlt egy év tanulságaival felvértezve most már kifelé lábalunk abból a bizonyos gödörből, és egyre elérhetőbb közelségbe kerül, amit egykor “normális kerékvágásnak” neveztünk. Hajrá 2021!

Havonta egyszer házhoz mennek a legfrissebb belső kommunikációs trendek, érdekességek és hírek - ne maradj le róla Te sem!


Nagy Ádám

Belső kommunikációs specialista, kreatív geek, blogger. Közel hat éve foglalkozom kifejezetten szervezeti kommunikációval, blogomat pedig azért índítottam, hogy minél több munkahelyre eljusson és megfelelő fontosságot kapjon ez a szakterület. 💬

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .