Egyéves a Komm365 blog!

Szerző: Nagy Ádám Közzétéve:

Számomra is hihetetlen, de már egy éve él a komm365.hu domain, azóta pedig…

  • Sikerült felkerülni a Google első találati oldalára “belső kommunikáció” keresésre. Ez óriási siker számomra, egyben pedig megerősíti azt is, hogy ez a szakterület Magyarországon még nagyon nincs kiaknázva, kevés a minőségi tájékoztató, cikk vagy egyéb tartalom a témában – hosszútávon ezen szeretnék változtatni blogommal, és úgy tűnik, az első lépéseket már meg is tettük ezen az úton.
  • Összegyűlt 24 izgalmas cikk a belső kommunikáció témakörében. A havi két cikk így, munka mellett szerintem egy teljesen reális szám, a blog tervezésekor is ezt tűztem ki magamnak – persze az sose baj, ha ezt sikerül felülmúlni a jövőben.
  • Rengeteg különböző témát érintettem: a teljesség igénye nélkül storytelling, változáskezelés, employer branding, EAST-modell, mérhetőség, videóforgatás vagy akár a belső kommunikáció magyarországi helyzete is előkerült az elmúlt egy évben.
  • Sok-sok tanulságot szereztem a WordPress használatáról. Szerkesztői oldalról már korábban is volt szerencsém a WordPress-hez, de a Komm365 az első saját WP alapú blogom; izgalmas (és helyenként kicsit küzdelmes) volt megálmodni az oldal kinézetét, felépítését, valamint összehangolni a motorháztető alatt munkálkodó plugineket és bővítményeket, amik biztosítják a blog gördülékeny működését.
  • Újból rá kellett jönnöm arra is, hogy a blogolás bizony kőkemény munka. Megtalálni a következő cikk témáját, összerendezni a témához kapcsolódó gondolatokat, aztán pedig időt szakítani a bejegyzés megírására nem mindig könnyű – most például volt egy bő egy hónapos időszak, amikor annyi feladat és projekt várt a munkahelyen, hogy egyszerűen nem tudtam munkaidőn kívül is szakmai kérdéseken gondolkozni.
  • …ugyanakkor a befektetett energia többszörösen megtérül: talán furán hangzik, de a saját cikkeimből rengeteg inspirációt és ötletet tudok meríteni, amit aztán magammal viszek a mindennapjaimba, sőt, motivál is a blog, hogy még többet tanuljak és még naprakészebb legyek a belső kommunikációról. És akkor a rengeteg pozitív visszajelzésről és megerősítésről még nem is beszéltem! 🙂

Az ilyen mérföldkövek mindig jó apropót nyújtanak ahhoz is, hogy ne csak a múltba, hanem előre is tekintsünk egy kicsit –mit tartogat a blog jövője? Tervekből van sok: szeretném jobban bevonni a magyar belső kommunikációs szakma képviselőit, vezetőket, specialistákat, és akár vendégcikkek, akár pedig interjúk, vagy – ha igazán nagyot álmodunk – podcastek és videók formájában beszélgetni velük saját élményeikről, tapasztalataikról, kihívásaikról, amiket megéltek. Meglátjuk, hogy ebből mi tud rövid távon teljesülni, és mi az, amire még kicsit várni kell; bízom benne, hogy mához egy évre sokkal változatosabb formátumban tudok majd a mostaninál is izgalmasabb témákat megosztani Veletek.

Köszönöm, hogy eddig velem tartottatok – kezdődhet a következő 365 nap! 🙂


Nagy Ádám

Kommunikációs szakértő, kreatív geek, blogger. ?‍♂️? Közel hét éve segítek vállalatoknak abban, hogy a belső kommunikáció következő szintjére lépjenek - nem csupán tartalom, hanem a használt digitális eszközök és a színfalak mögött zajló folyamatok terén is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .